Clinics op Mytylscholen

'Sport vervult voor mensen een aantal basisbehoeften zoals gezondheid, fitheid, ontspanning en plezier, presteren, vaardigheden verwerven en ervaringen en emoties delen."

Plotseling of langzaam invalide worden is een schokkende ervaring. Het leven zoals je dat had, met school, vrienden, hobby's, alles kan ineens niet meer zoals je dat gewend was. En dat roept vaak veel vragen op. Over hoe door te gaan, hoe te leven met de handicap, hoe te sporten met een handicap. Vanuit die vragen hebben de Johan Cruijff Foundation en de Esther Vergeer Foundation haar krachten gebundeld.

De Johan Cruijff Foundation en de Esther Vergeer Foundation willen samen kinderen ervan overtuigen dat sporten toegankelijk is voor iedereen en dat het ook nog waanzinnig leuk is om te doen. In de praktijk hebben wij de resultaten mogen zien door middel van vele sportclinics en sportdagen: kinderen rollen met meer vertrouwen van het sportveld omdat zij iets hebben gedaan wat ze vooraf niet hadden gedacht.

Sportivity Service organiseert in opdracht van de Esther Vergeer Foundation de sportdagen bij mytylscholen, tytylscholen, speciaal en regulier onderwijs. Deze sportdagen bestaan uit de sporten tennis, basketbal en atletiek. Deze drie sportclinics zullen op 1 dag worden gegeven. Kinderen van de mytyschool kunnen opgeven met welke clinic ze mee willen doen. Op de dag zelf start vroeg in de ochtend clinic 1 (tennis), daarna de volgende clinic (basketbal). Na de middag pauze zal de laatste sportclinic (atletiek) worden gegeven. Elke clinic heeft een inleiding en een korte uitreiking van een presentje en oorkonde.

Doel is uiteindelijk om alle deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen en uiteindelijk de drempel lager is om deel te nemen aan een sportvereniging ondanks de beperking van de kinderen. Na de sportdag wordt praktische informatie verstrekt over de verschillende sporten en verenigingen. Dit traject wordt ondersteund door de verschillende sportbonden en het project Special Heroes.