Laatste nieuws

Sportivity Service onderdeel van 50 jarig bestaan TC Margraten
De tennisclinic is ons, als TCM, zeer goed bevallen gezien de reacties die we mochten ontvangen van zowel jong als "iets minder jong". Het is zeker iets om nog eens te herhalen in de toekomst bij een andere gelegenheid. Namens TCM van harte bedankt voor jullie enthousiasmerende clinic en graag tot een volgende keer!

Clinic tennisvereniging Heeze goed bezocht
Bron: www.heeze24.nl

Op zondag 28 juni, organiseerde de tennisvereniging in Heeze een clinic voor leden en geïnteresseerden. Ongeveer 65 tennisssers kwamen af op de clinic, die werd gegeven door Sportivity Service uit Veldhoven.

De samenwerking tussen Sportivity Service en TV Heeze gaat al langer terug, maar de clinic was de eerste die het bedrijf in Heeze gaf. ‘Maar we kennen elkaar al lang’, zegt iemand van de organisatie.  ‘Wij bieden tennisvakanties aan, en Heeze levert daar al jaren veel kinderen voor!’

Hoofdtrainer Dennis Raijmakers van TV Heeze ziet initiatieven als de clinic zijn vruchten afwerpen. ‘Er doen ook kinderen mee die nog nooit hebben getennist. Maar het is gemakkelijk om wat vriendjes mee te vragen, op deze manier.’ Volgens hem is er een misvatting over tennis, die op die manier ook weg wordt genomen. ‘Mensen denken vaak dat tennis lastig is om mee te starten. Maar dat is het mooie van onze sport: Je kunt op elk niveau tennissen, dat pik je zo op!’

De clinic was opgedeeld in drie delen: Een warming up, een uur technische training en een uur vol combinaties, meer wedstrijdgerichte situaties. De deelnemers zagen er zonder uitzondering enthousiast én geïnspireerd uit, dus de vereniging kan terugkijken op een geslaagde middag.

HEAD Tennis Tour bij TV De Hogt en VLTC
Op 7 juni heeft Sportivity Service en Head tennis in samenwerking met tennisvereniging De Hogt en VLTC uit Veldhoven een fantastische tennisclinic georganiseerd. Met heerlijk weer, enthousiaste deelnemers en een enthousiaste en goede groep trainers kregen de deelnemers alle slagen van het tennisspel uitgelegd. Speciaal voor de 75 deelnemers had HEAD een prijsvraag gemaakt. De gelukkige winnaar van de prijsvraag en daarmee winnaar van een gloednieuw HEAD tennisracket is Naomi van Eeten. Nogmaals gefeliciteerd en veel plezier met je nieuwe racket.

Ook namens HEAD bedanken wij iedereen voor de deelname aan deze geweldige dag en tot ziens bij de volgende Sportivity Service Head Tennis Tour bij u in de buurt.

Sportdag NOC/NSF i.s.m. de Esther Vergeer Foundation
Op woensdag 6 mei heeft Sportivity Service in samenwerking met NOC/NSF en Esther Vergeer een schitterende sportdag georganiseerd voor kinderen met een beperking. Totaal waren er 100 kinderen die deelnamen aan de tennis, atletiek, basketbal en hockey sportdag. 60 kinderen waren actief vanuit Happy to move. Dit is een organisatie die kinderen met een beperking de gelegenheid biedt om na school volop in aanraking te komen met sport.

Los van deze sportdag konden de kinderen genieten van een zwemclinic vanuit het Para Nederlands team. Sportivity Service gaf ook leiding aan andere paralympische sporters waaronder Rody de Bie en Diede de Groot, dé Nederlandse toekomst op het gebied van rolstoeltennis die de sportdag mee ondersteunden om de kinderen uiteindelijk een geweldige sportdag te laten beleven.

Op het einde van de dag kregen de kinderen allemaal een leuk prijsje mee naar huis en natuurlijk een handtekening van Esther Vergeer. Kortom een geweldige dag die de kinderen niet snel zullen vergeten!

NIEUW! Dagkampen
Voor kinderen die de meivakantie het liefst sportief doorbrengen, organiseert Sportivity Service op 4, 5 en 7 mei een aantal sportieve dagkampen.  De deelnemers hebben de keuze uit tennis, hockey en voetbal. Sportivity Service maakt gebruik van Sportpark De Korze in Veldhoven dat voorzien is van alle faciliteiten. Het hockeyen vindt plaats bij Basko, het tennisprogramma wordt gegeven op de banen van VLTC en het voetbalkamp op de velden van Rood-Wit Veldhoven.

De 3-daagse kampen zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Tijdens het sportprogramma wordt er vanzelfsprekend rekening gehouden met het individuele speelniveau. Naast het sporten lunchen de kinderen gezamenlijk en staat er elke dag nog een andere leuke activiteit op het programma, zoals bijvoorbeeld een spectaculaire survival, een spannend bosspel of een uitdagend 6-kamp. Het programma begint om 8.30 uur en om 17.30 uur komen de ouders de kinderen weer ophalen.

Junior Master Player
Op 23 november 2014, 21 december 2014, 11 januari 2015, hebben de trainers van Sportivity Service weer Junior Master Player georganiseerd. Tijdens deze ochtenden trainen de kinderen op zondagmorgen samen en spelen ze onderling wedstrijden op rood, oranje en groen. Op 22 februari en 15 maart staat er ook een Junior Master Player gepland. De uiteindelijke winnaar wordt op 19 april bekend. Op deze dag strijden de 8 beste kinderen uit rood, oranje en groen om de prestigieuze Junior Master Player bokaal. Door de positieve reacties van kinderen en ouders, zal Junior Master Player ook komende zomer weer op onze agenda staan.

Jeugd Kerstoernooi: leuk, sportief en veel deelnemers!
Tijdens de kerstvakantie heeft het jaarlijkse jeugdkersttoernooi weer plaatsgevonden. Dit jaar telde het toernooi voor het eerst mee voor de ranking van de kinderen. Met 102 deelnemers verdeeld over 15 categorieën, kwamen na 206 wedstrijden de volgende winnaars uit de bus:

Rood: Lucas van Tilburg
Oranje 1: Sophie van Leeuwen
Oranje 2: Daan Langermans
JE Groen: Wessel van der Net
ME Groen: Mylou Peeters
JD Groen: Jorg en Niels Brinkman
MD Groen: Suzie Theunissen en Jade Vleeshouwers
JE 11-12: Jules van den Brand
JE 11- 14: Derk Brinkman
ME 11-14: Mirthe Boerboom
JD 11-14: Loek Goslinga en Bard Verheijden
JE 11-17: Derk Brinkman
ME 11-17: Frederique Kersjes
MD 11-17: Erin van Dijk en Maud Wouters

De winnaars gingen met een mooie beker naar huis. Maar de grote winnaar was toch wel Hanne van Leeuwen die uiteindelijk het jeugdtenniskamp won bij de loterij. Zij gaat dit jaar met Sportivity Service op tenniskamp.

Wederom een geslaagd kinderfeestje van Sportivity Service bij De Heiberg
Ook voor kinderfeestjes bent u bij ons aan het juiste adres. Op zaterdag 14 november gaven Roel en Gijs hun kinderfeestje bij De Heiberg. Begeleid door een van onze toptrainers Rick Meulenbroeks, hebben de kinderen een sportieve middag beleefd met sport en spel. Zowel de ouders als de kinderen waren na afloop enthousiast.

Reactie ouders: Het feest is prima verlopen. De jongens waren heel enthousiast over het programma. En ook wij waren dik tevreden. Bedankt, ook voor Rick. Hij doet dat erg goed met de kinderen.

Reactie van Roel en Gijs:
Wij vonden het een kei leuk, sportief feest. Vooral de tennisballen vangen in de tennisracket-netjes was erg leuk. De frietjes waren erg lekker, echt een super leuk dagje!

Wilt u ook meer informatie over onze kinderfeestjes? Kijk dan op onze website of neem telefonisch contact met ons op via 040-2306900.

Samenwerking met LTV Dommelen
Op 14 november 2014 hebben wij een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met LTV Dommelen. Vanaf 1 december 2014 verzorgt Sportivity Service ook hier de tennistrainingen. LTV Dommelen is de 17e tennisvereniging die zich voor o.a. de tennistrainingen aansluit bij onze mooie organisatie. Bedankt voor het vertrouwen en op naar een prettige en langdurige samenwerking!

Kaboutertennis, leuk voor de allerkleinste kinderen!
Op woensdag 3 september en maandag 8 september 2014 hebben de kabouters van Sportivity Service bij TOS Bergeijk de zomertraining afgerond. De kaboutertraining is opgezet om kinderen tussen 4 en 8 jaar op een ongedwongen en speelse manier kennis te laten maken met tennis. Voor de vereniging wordt een nieuwe doelgroep aangeboord die geleidelijk aan doorstroomt naar de rode competitie. De laatste les stond speciaal in het teken van diplomatennis en alle kabouters moesten een aantal stationnetjes doorlopen om zo hun diploma te verdienen. De kabouters staan weer te trappelen om in de winter door te gaan!

Enthousiaste kinderen en een goed organisatiecommittee tijdens hockeyclinic in Bakel
Er wordt wel eens gezegd: de morgenstond heeft goud in de mond. Als we kijken naar zondag 31 augustus j.l. is dat absoluut waar. De zomervakantie is voorbij, wat betekent enerzijds weer naar school met een zucht, anderzijds weer naar het hockeyveld met een lach. En gelachen dat hebben we zeker. Samen met de enorm betrokken vrijwilligers, Oranje B1 speler Siem Schoenaker, Intersport Gunneman en natuurlijk onze enthousiaste trainers hebben maar liefst 110 fanatieke kinderen in de leeftijdscategorie 6-16 jaar genoten van een spectaculaire hockeyclinic bij Hockeyclub Bakel. Iedereen ontzettend bedankt voor de geslaagde dag. Tot volgend jaar!

1e Matinee Tennistour bij Tegenbosch
De 50+er van tegenwoordig wil graag fit blijven en sociale contacten onderhouden. Helaas kampen veel tennisverenigingen met een teruglopend aantal leden. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd heeft Sportivity Service de Matinee Tennis Tour ontwikkeld. De insteek van de Matinee Tennis Tour is het werven van nieuwe leden in de leeftijdscategorie van 50 jaar en ouder. Sportivity Service biedt de 50+-leden een gratis evenement waarbij door onze professionele trainers een clinic (workshop) wordt gegeven. In het tweede gedeelte van het programma komt het wedstrijdelement aan bod tijdens het husselen.

Op maandag 18 augustus 2014 heeft, op het gezelligste tennispark van Eindhoven “TV Tegenbosch”, de eerste Matinee Tennistour plaats gevonden. Met bijna 50 deelnemers was het een groot succes. Tijdens het spelen van de wedstrijden kregen de 50+-ers tactische tips waarmee ze direct aan de slag konden. Ook de clinic (workshop) viel in goede aarde. Naar aanleiding van deze dag, gaan veel 50+-ers starten aan de matinee training. De club en de clubtrainer spelen hier goed op in. De vereniging ziet dit evenement volgend jaar graag weer terug op haar activiteitenkalender.

Clinic Bas Dongen
Op zaterdag 2 augustus 2014 heeft Sportivity Service op het Bassie jeugdranglijst toernooi een fantastische tennisclinic georganiseerd in samenwerking met Head. Ruim 75 kinderen namen deel aan deze workshop. Head had voor alle kinderen leuke prijsjes beschikbaar gesteld. De kinderen hebben volop genoten van de clinic. De trainers van Sportivity Service hebben op deze dag samengewerkt met andere leraren uit het land die in deze week een begeleidingsweek hadden georganiseerd voor kinderen die deelnamen aan het Bassie jeugdranglijst toernooi.

Zomerkampen
Terwijl alle kinderen inmiddels weer terug in de schoolbanken zitten, kijkt het begeleidingsteam van Sportivity Service met heimwee terug op een geslaagde zomer.  Afgelopen zomervakantie heeft het team 4 volle kampweken gedraaid met kinderen uit heel Nederland en uit het buitenland die tennissen en hockeyen. In totaal zijn dit jaar ruim 300 kinderen met Sportivity Service op kamp geweest.

Een kampweek begint op zondagavond. De kinderen worden door de ouders gebracht. Eerst maken ze de slaapplaatsen in orde in de sporthal van Sportcomplex De Heiberg,  jongens en meiden apart. Na het welkomstwoord, nemen de kinderen afscheid van hun ouders en dan start de kampweek met een kennismakingsspel zodat alle kinderen meteen aansluiting vinden. Elke ochtend worden de kinderen met luide muziek wakker gemaakt, ontbijten ze gezamenlijk waarna de trainingen beginnen. De hockeyers fietsen naar de velden van Basko en de tennissers trainen op de banen van De Heiberg. Er wordt minimaal 2,5 uur per dag getraind. Het overige programma bestaat uit wedstrijden en toernooitjes, een bosspel, bingo, een filmavond en af en toe even tijd om te relaxen. De hockeyers hebben zelfs een clinic gehad van topinternational Jelle Galema die hockeyt bij Heren 1 van Oranje Zwart. Op woensdag zijn de kinderen naar De Efteling geweest. Op donderdag avond gaat het dak eraf tijdens de bonte avond. Met het weekthema Carnaval kwamen er geweldige creaties voorbij. De bonte avond wordt afgesloten met een gezellige disco.

Op vrijdag zijn de kinderen moe maar voldaan. Na een lichte training gaan de kinderen ’s middags lekker zwemmen. ’s Avonds komen de ouders voor een gezamenlijke barbecue waarna de week afgesloten wordt met een professionele after-movie zodat de ouders een goede indruk krijgen hoe hun kinderen de afgelopen week beleefd hebben. Dan is het tijd om afscheid te nemen van nieuwe vrienden en vriendinnen en begeleiders. Er vloeit menige traan en er wordt al afgesproken in welke week de kinderen volgend jaar samen weer mee gaan.

Het is topsport voor de begeleiders om de kinderen week in week uit van uur tot uur te vermaken maar gezien de vaste gezichten die al vele jaren deel uitmaken van het Sportivity Service team, beleven zij ook een paar geweldige weken. Voor dit jaar zijn de kampen weer voorbij maar het team is nu al bezig met plannen maken voor 2015.

Samenwerking Tennisvereniging Ginneve en Tennisclub Valkenswaard
Op 5 augustus hebben wij een nieuwe overeenkomst getekend. Deze nieuwe samenwerking is het resultaat van de constructieve gesprekken die wij gevoerd hebben met Ginneve en TCV. Wij zijn blij met de nieuwe samenwerking met de fusievereniging Ginneve & TCV in Valkenswaard. Vanaf oktober worden ook hier de tennislessen verzorgd door Sportivity Service.